Paranormal Phenomena Scouts - Zwiadowcy Zjawisk Paranormalnych

Pharanormal Phenomena Scouts

#1 2013-12-15 12:07:30

Chomiqq

Administrator

Punktów :   

Woda święcona

Pod względem chemicznym, woda święcona jest zwykłą wodą. Zostaje ona pobłogosławiona przez świętą osobę (kapłana, szamana, pastora itp.) lub pochodzi ze "świętej" studni, źródła lub rzeki. Uważa się, że taka woda ma cudowne właściwości lecznicze.
http://img28.imageshack.us/img28/2778/qsn0.jpg

Pokropienie osoby opętanej wodą święconą jest aktem ofiarowania tej osoby Bogu. Woda święcona i egzorcyzmowana jest więc środkiem ochrony przed zasadzkami złego ducha. Woda święcona chroni osoby, domy, przedmioty, pozwala wyjść zwycięsko w walce przeciwko sugestiom, cierpieniom fizycznym i psychicznym, mających podłoże w złym duchu. Dlatego można ją także pić, skrapiać ciało w miejscach bolesnych oraz przedmioty powszedniego użytku. Pomaga to w neutralizowaniu znaków objawianych przez złego ducha zarówno na ciele, jak i na przedmiotach. Spotkałem się nawet z twierdzeniem, że woda święcona posiada funkcje lecznicze.

Ponadto znalazłem ciekawy filmik jak ludzie opętani reagują na wodę święconą, polecam każdemu.

Mój Pan siedzi na tronie
kopytem stuka o wieko
z ironią patrzy na świat
lwy pożrą chrześcijan, a pogan rozdepczą słonie

Stopka forum

RSS